ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ.

2017-04-02 18:15

O Bαλιώτης διορθώνει το μοντέλο διοίκησης του Δήμου!

 


 06-03-2017 07:18   

Με αρμοδιότητες, νέους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους επιχειρεί να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συλλογικότητα.

ΣΠΑΡΤΗ. Την 1 Μαρτίου 2017 έληξε η θητεία των Αντιδημάρχων, σύμφωνα με το νόμο, καθώς βρισκόμαστε στη μέση της Δημοτικής περιόδου. «Θεωρήσαμε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα από τη Δημοτική μας ομάδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο μας και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση το έργο της Δημοτικής Αρχής». αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης.

Με την αρ. οικ. 4781/28.02.2017 απόφαση Δημάρχου Σπάρτης ορίστηκαν αντιδήμαρχοι μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής, οι:
1.    Αποστολάκος Δημήτριος (παραμένει) με αρμοδιότητες , την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και όλων των θεμάτων που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Μυστρά
2.    Αργυρόπουλος Παναγιώτης (παραμένει), με εποπτεία στις τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δόμησης καθώς και την Προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
3.    Σκρουμπέλος Βασίλειος με αρμοδιότητες καθαριότητας καθώς και της οργάνωσης, παρακολούθησης, συντονισμού και ελέγχου όλων των θεμάτων που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Πελλάνας
4.    Πλειώτας Χρίστος με αρμοδιότητες , την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, θέματα κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας καθώς και όλων των θεμάτων που αφορούν τις Τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Σπαρτιατών.
5.    Φλώρος Νικόλαος (παραμένει) με αρμοδιότητες οργάνωσης, παρακολούθησης, συντονισμού και ελέγχου όλων των θεμάτων που αφορούν τις Δημοτικές Ενότητες Θεραπνών, Οινούντος και Καρυών καθώς και τον συντονισμό και επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας
6.    Κονίδης Γεώργιος με αρμοδιότητες οργάνωσης, παρακολούθησης, συντονισμού και ελέγχου όλων των θεμάτων που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Φάριδος

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους τους μέχρι σήμερα Αντιδημάρχους,  τους εντεταλμένους Συμβούλους αλλά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, για τον αποτελεσματικό τρόπο, με τον οποίο εργάστηκαν, προσφέροντας όπως αναφέρει «τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες τους προς τους δημότες του Δήμου Σπάρτης και για το επιτυχημένο έργο στον τομέα ευθύνης, που ο καθένας είχε αναλάβει».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στους απερχόμενους Αντιδημάρχους «για την αγαστή συνεργασία τους και  για το σημαντικό και ουσιαστικό έργο που καταφέραμε. Η συνεργασία μας φυσικά δεν σταματά καθώς θα συνεχίσουν ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να στηρίζουν και να βοηθούν τον τόπο μας».

Μάλιστα αναφέρεται προσωπικά στον Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση επετέλεσε σημαντικό έργο στην καθαριότητα, στη  διαχείριση των απορριμμάτων με τη  Διαλογή στην Πηγή – Αποκομιδή πόρτα – πόρτα , παρά το "λειψό" προσωπικό και τις δύσκολες συνθήκες, όντας πάντα παρών. Τη νέα περίοδο σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει την αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΣ.
Επίσης οι κ. Ευάγγελος Νικολακάκης και Ευστράτιος Σμυρνιός, σύμφωνα με το ευχαριστήριο προώθησαν και έλυσαν πλήθος προβλημάτων καθημερινότητας στις Δημοτικές Ενότητες Πελλάνας και Φάριδος αντίστοιχα.

Η Δημοτική Αρχή εύχεται στους νέους Αντιδημάρχους κ. Σκρουμπέλο Βασίλειο , Πλειώτα Χρήστο και Κονίδη Γεώργιο να συνεχίσουν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης την προσπάθεια των προκατόχων τους για την αναβάθμιση του τόπου μας και στους κ. Αποστολάκο Δημήτριο, Αργυρόπουλο Παναγιώτη και Φλώρο Νικόλαο καλή συνέχεια στο έργο τους.
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Θεωρώντας ότι χρειάζεται μια συλλογικότερη διοίκηση του Δήμου, για να ανταπεξέλθουμε στις σημερινές απαιτήσεις και προκλήσεις παράλληλα με τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων θα οριστούν με απόφαση Δημάρχου και εντεταλμένοι σύμβουλοι κατά θεματική ενότητα».

Αυτό σημαίνει ότι έχει αξιολογηθεί το έργο, έχουν εκτιμηθεί οι απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος και διορθώνεται το μοντέλο διοίκησης με πρόσωπα αφενός νεότερα αλλά που κομίζουν και άλλες ιδέες από τους προκατόχους τους. Ευχής έργον θα ήταν να μπορέσουν να μεταφέρουν τις ιδέες τους, για τις οποίες κι έχουν ξεχωρίσει, και στη διοίκηση που σαφώς πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη, πιο έγκαιρη και πιο αποκεντρωμένη.
Σε ό,τι αφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή θα γίνει η εκλογή του Προεδρείου με προτεινόμενο Πρόεδρο τον κ Μοιράγια.
Στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου δεν υπάρχουν αλλαγές παρά μόνον στο Ν.Π. Πολιτισμού όπου θα αναλάβει την προεδρία η Γιωργία Γαλανοπούλου. Για αντιπρόεδρος προτάθηκε ο Γιώργος Γιαξόγλου. Ενισχυμένη φαίνεται να είναι και η σύνθεση του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης όπου ο Θέμις Πατσιλίβας πέρα από τον μισθό του και την επιτυχία του ΚΑΠΗ θα απολαμβάνει και τις πολύτιμες υπηρεσίες τόσο του Κωνσταντίνου Τσίπουρα όσο και του Χρήστου Αλεξάκου.
Ο Δήμαρχος Σπάρτης είναι αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος της θητείας του να αποδώσει συγκεκριμένο έργο και να ξεπεράσει παθογένειες που κράτησαν πάνω του όλο τον φόρτο εργασίας και ευθύνης όχι μόνο σε επιτελικό αλλά και σε συντονιστικό και εκτελεστικό επίπεδο. Η καλύτερη επιλογή για να δρομολογήσει και την κάθοδό του, και πάλι, στις εκλογές για τον Δήμο, ανεξάρτητα από το σύστημα εκλογής που θα ισχύει.

ΠΗΓΗ : WWW.NOTOSPRESS.GR