ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.

2014-05-26 17:15

Νίκη του πολίτη και του Βαλιώτη στο Δήμο Σπάρτης με 60%!

 Με 19, περίπου, ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον απερχόμενο Δήμαρχο ο Β. Βαλιώτης αναλαμβάνει τον Δήμο Σπάρτης σε μια κρίσιμη περίοδο 

 


26 Μαΐ 14:14   

ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη προχώρησε τολμηρά και αποφασισμένα σε μια ιστορικής ανατροπή. Οι πολίτες της πόλης και των χωριών του Δήμου εξέλεξαν με ισχυρό ποσοστό νέο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Βαλιώτη.

Με 59,25% ο ανεξάρτητος Δήμαρχος αναλαμβάνει να οδηγήσει τον Δήμο σε μια τροχιά αναδιάταξης, ανάπτυξης και προόδου.

Όσο δύσκολη και οδυνηρή ήταν η πρώτη

Κυριακή των εκλογών τόσο καθαρή και άνετη ήταν η τελική νίκη την δεύτερη Κυριακή.

 

Μέγας ηττημένος ο σημερινός Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος (40,75%) και μαζί του ένα σύστημα παλαιοκομματικής νοοτροπίας (σύστημα Γρηγοράκου).

Την Β’ Κυριακή των Δημοτικών εκλογών στον Δήμο Σπάρτης ψήφισαν 20.921 πολίτες. Έγκυρα ήταν τα 19.897. Άκυρα τα 670. Λευκά τα 364.

Η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης και ο Βαγγέλης Βαλιώτης έλαβαν: 11.783 ψήφους και αποτύπωσαν το ποσοστό 59,25%. Σημείωσε άνοδο 21% από την Α’ Κυριακή.

Η παράταξη Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης και ο Σταύρος Αργειτάκος έλαβαν 8.104 ψήφους και ποσοστό 40,75%. Υπέστησαν δηλαδή καθίζηση 7,62% από την πρώτη Κυριακή.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, που αναλαμβάνει τον Δήμο την 1η Σεπτεμβρίου αμέσως μετά την επισημοποίηση της εκλογής του, από το πλημμυρισμένο εκλογικό κέντρο στην οδό Λυκούργου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε όλες και όλοι εδώ!!! Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για την σημερινή νύχτα, για την αυριανή ημέρα, για την επόμενη πενταετία. Αγωνιστήκαμε άξια, αγωνιστήκαμε με ειλικρίνεια και τιμιότητα., με πείσμα και όραμα!

Μεταδώσαμε το όραμά μας με σαφήνεια και καθαρότητα. Το κατορθώσαμε όλοι μαζί!  Εμείς!! Όλες και όλοι μας !!! Γιατί το πιστέψαμε. Σας ευχαριστώ όλες και όλους!!!!!

Οι Δημότες του Δήμου Σπάρτης εκφράστηκαν με ωριμότητα, με κριτικό πνεύμα, με σαφήνεια.Η επιλογή σας μας τιμά και μας φέρνει  μπροστά στο καθήκον και στην υποχρέωση να εγκαινιάσουμε μια νέα πρακτική στα κοινά. Θέλουμε να συγχαρούμε τις παρατάξεις που διεκδίκησαν τον Δήμο για την άψογη προεκλογική διαδικασία και το πολιτικό ήθος που πρέσβευσε σε όλη αυτή την περίοδο.

Από αύριο αρχίζουμε τον αγώνα, την προσπάθεια, την δουλειά!! Την συνεργασία με όλους όπως υποσχεθήκαμε!!! Σας θέλουμε όλες και όλους κοντά μας. Από αύριο, Όχι από αύριο -Από σήμερα -  και για όλη την πενταετία.

Εσάς που μας στηρίξατε και εσάς που κάνατε κάποια άλλη επιλογή,

Όλοι μαζί για τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ, για την  ΣΠΑΡΤΗ ΜΑΣ !!!»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Βαγγέλης Βαλιώτης

Δείτε το video με τη δήλωση του Β. Βαλιώτη

ΠΗΓΗ : WWW.NOTOSPRESS.GR