Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

2014-10-07 13:38

Handelsblatt: Η άνθηση του ελληνικού τουρισμού, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη

Οικονομία & ΠολιτικήΤρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 11:41

Handelsblatt: Η άνθηση του ελληνικού τουρισμού, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη
 

Ο ελληνικός τουρισμός σπάει όλα τα ρεκόρ και έχει καταστεί ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, αναφέρει η Handelsblatt και επισημαίνει ότι η άνθησή του προσελκύει επενδυτές στη χώρα.

 

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, υπό τον τίτλο: «Λευκά ρόδα στην Αθήνα», αναφέρεται στο παρόν και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, που όπως σημειώνει σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Το «μπουμ» του ελληνικού τουρισμού ενισχύει την ανάπτυξη και προσελκύει επενδυτές στη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Handelsblatt, παραθέτοντας τα στοιχεία από το πρώτο εξάμηνο του 2014, οπότε σημειώθηκε αύξηση κατά 15,6% των αφίξεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Η άνθηση του ελληνικού τουρισμού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών,γράφει η οικονομική εφημερίδα, κάνοντας λόγο για τουριστικά πρότζεκτ ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην περίπτωση του Astir Palace, που πουλήθηκε σε όμιλο επενδυτών. Γίνεται επίσης αναφορά σε ξένα funds και μεγάλες ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες που εξετάζουν τουριστικά πρότζεκτ στην Κρήτη, την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική.

Αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις επεκτείνονται, γράφει η Ηandelsblatt, αναφέροντας την εφοπλιστική οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που θα επενδύσει τα επόμενα τρία χρόνια 100 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση του συγκροτήματος πολυτελείας Costa Navarino. Επίσης επισημαίνεται ότι η Grecotel άνοιξε πρόσφατα δύο νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Αλλά και η ξενοδοχειακή επιχείρηση Grace Hotels, η οποία ανήκει στον όμιλο Libra της ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη, έχει στα σχέδια της νέα ξενοδοχεία στην Καλαμάτα και την Τζια, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Επωφελείται και η Aegean Airlines

«Τους πρώτους επτά μήνες αυξήθηκε ο αριθμός των ξένων επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια κατά 16,5%», υπενθυμίζει η Handelsblatt, προσθέτοντας ότι από την εξέλιξη αυτή «επωφελείται η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, η οποία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους διπλασίασε τα προ φόρων κέρδη της που έφτασαν τα 29,3 εκατομμύρια ευρώ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Aegean Airlines παρήγγειλε τον περασμένο Αύγουστο επτά αεροσκάφη Α320 και έτσι ο στόλος της θα φθάσει τα 37 αεροσκάφη.

 

ΠΗΓΗ : https://www.sportandbusiness.gr/