Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.

2014-06-06 16:09

Στη Νορμανδία και ο Έλληνας πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας

Αποστολή με email Αποστολή με email |

Στην πόλη Καν (Caen) της Νορμανδίας, έφθασε αργά χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, για να συμμετέχει αύριο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.

Ο πρέσβης Παρισίων κ. Θεόδωρος Πασσάς υποδέχθηκε το προεδρικό ζεύγος, το οποίο και συνόδευσε σε ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Ντοβίλ όπου και θα παραμείνουν έως το Σάββατο το πρωί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Παπούλιας και η σύζυγός του θα συμμετέχουν από τις 12.30 (ώρα Ελλάδας) σε δεξίωση στο κάστρο της πόλης Μπενουβίλ (Benouville). Πρόκειται για μια παραθαλάσσια μικρή κωμόπολη στην περιφέρεια του Καλβαντός (Calvados) όπου τον Ιούνιο του 1944 το 6ο σώμα των Βρετανών αλεξιπτωτιστών διεκπεραίωσε με επιτυχία την επιχείρηση «Pegasus Bridge», επικρατώντας στις γέφυρες της πόλης.

Μετά τη δεξίωση, οι 17 προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών θα συμμετέχουν σε «οικογενειακή φωτογραφία» γύρω από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στη δε συνέχεια θ’ ακολουθήσει επίσημο γεύμα. Στις 15.30 (ώρα Ελλάδας) το σύνολο των προσκεκλημένων θα μεταβεί στην παραλία Ουιστριάμ (Ouistreham) για την επίσημη κεντρική επετειακή τελετή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν και σειρά διακρατικών τελετών προς τιμή των στρατιωτών διαφόρων εθνικοτήτων, που έχασαν τη ζωή τους στη Νορμανδία κατά την απόβαση. Οι τελετές αυτές ανάμεσα στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνίακαι τον Καναδά θα πραγματοποιηθούν στα αντίστοιχα νεκροταφεία των πεσόντων, που είναι διάσπαρτα στη Νορμανδία.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΣΙΠΗΡΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΠΗΓΗ : WWW.DEFENCE-POINT.GR