ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ.

2014-04-15 12:24

Προωθούνται Περιφερειακός Παραδείσια - Τσακώνα και Λεύκτρο - Σπάρτη

Γράφτηκε από τον  
 
 

Η έντυπη έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ καθημερινά από τις 8 το πρωί στον υπολογιστή σου

 

Μέσα στο 2014 μπορεί να τελειώσει ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει και η τοξωτή μεταλλική γέφυρα στο Παραδείσια - Τσακώνα, στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης. Οσο για το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη, αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο το Σεπτέμβριο.

Τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον ίδιο και από τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου, Γιάννη Καρνέση.

Η υπεραισιοδοξία αυτή για τα έργα του "Μορέα" (περιφερειακός και Λεύκτρο - Σπάρτη), τα οποία προς το παρόν έχουν σταματήσει, πηγάζει από το ότι έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ψηφιστεί στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, που αφορά την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη των τυχόν μειωμένων εσόδων από τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου απ' το 2017 και μετά. 

«Αν πέσουν τα έσοδα του δρόμου από το 2017, θα συνδράμουμε την αποπληρωμή των δανείων», είπε στην "Ε" ο κ. Καρνέσης, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τέτοια εκτίμηση στο υπουργείο. Ο δε κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο σταθεροποιείται με ανοδική τάση. 

Το υπουργείο εκτιμά ότι, μόλις η Βουλή εγκρίνει την εγγύηση, οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν ξανά το έργο (έχουν σταματήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο) οπότε μέσα σε 3-4 μήνες από την επανέναρξή του θα ολοκληρωθεί το Λεύκτρο - Σπάρτη, και μέχρι το τέλος του χρόνου ο περιφερειακός της Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ : https://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/36071-perifereiakos-paradeisia-tsakwna-leyktro-sparti