ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟ.

2014-12-26 23:49

Το Σαββάτο 27 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε στην γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου. Γιορτάζουμε με τα παιδιά και τους γονείς τους το τέλος μια δύσκολης χρονίας και υποδεχόμαστε με ελπίδα και αισιοδοξία μια νέα χρονιά με την ευχή να έχουμε υγεία και δύναμη.
Λογκανίκος Δήμου Σπάρτης, Λακωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου,
η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας,
ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, 
το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης 
& ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογκανίκου
σας προσκαλούν
το Σαββάτο 27 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 
στην γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν θεατρικά και χορωδιακά δρώμενα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: 
α. «Η Γέννηση των θεών από την αρχαιότητα έως τους βυζαντινούς χρόνους. Η απεικόνιση της γέννησης του Χριστού μέσα από εικονογραφικά πρότυπα της αρχαίας ελληνικής τέχνης»
β. «Η καταγωγή των εθίμων της Πρωτοχρονιάς, το δέντρο και το καραβάκι των Χριστουγέννων και οι ρίζες του μύθου των καλικάντζαρων στην αρχαιότητα». 
Αρχαιολόγοι εξιστορούν στους μαθητές, το θαύμα της Γέννησης του Θεανθρώπου μέσα από την εικονογραφία της ελληνικής τέχνης και αναζητούν την καταγωγή των εθίμων του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια). Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ.Λεωνίδα Σουχλέρη.
Με την λήξη της ομιλίας θα προσφερθούν χριστουγεννιάτικα κεράσματα και τοπικά εδέσματα από τους γονείς και δώρα στους μαθητές. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου.

Λογκανίκος 21-12-2014

Η Προσωρινή
διοικούσα επιτροπή του Πολιτιστικού κα
Εξωραϊστικού Σύλλογος Λογκανίκου.

Πληροφορίες: 
Τηλέφωνα : 6948836675, 6944295446, 6974605778, 2731065471, 2731065420 
email: polizoism@gmail.com epapadopoulou@gmail.com lsouxleris@gmail.com