ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

2017-06-12 19:27

     Ο Σύλλογος Λογκανικιωτών Σπάρτης <<Η Βελεμίνη>>διοργάνωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 08:00 μμ στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης <<Γεώργιος Περδικλώνης >>την ημερίδα με θέμα : ''Η ιστορική οικογένεια των Αντωνόπουλων της Αργολίδος και ο τόπος καταγωγής τους ,ο Βυζαντινός οικισμός της Κοτίτσας στην βορειοδυτική Λακεδαίμονα''.

   Την εκδήλωση προλόγισε η κ.Πέπη Γαβαλά ,Προισταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν.Λακωνίας  και Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης .

  Η ημερίδα συνεχίστηκε με την διάλεξη του συμπατριώτη μας, αρχαιολόγου κ.Λεωνίδα Σουχλέρη με τίτλο <<Ο οικισμός και οι οικογένειες της Κοτίτσας από τον 15ο αιώνα εώς και την επανάσταση του 1821>>.

  Με το πέρας της διάλεξης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου << Ο δημόσιος βίος του Μιχαηλ Γ.Αντωνόπουλου (1829-1890)>> των εκδόσεων Τσουκάτου από τον κ.Ανδρέα Α.Αντωνόπουλο,διδάκτορα της Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,συγγραφέα του βιβλίου.

 Το παραπάνω βιβλίο αποτελεί βιογραφία ,ενος εκ των σημαντικότερων Ελλήνων του 19ου αιώνα ,του Μιχαήλ Γ.Αντωνόπουλου,οποίος είχε καταγωγή ,εκ μητρός, απ'το χωριό μας τον Λογκανίκο και συγκεκριμένα απ'την Κοτίτσα.Το εκπληκτικό έργο του κ.Ανδρέα Αντωνόπουλου ,τ'οποίο αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που είχε ο Μιχαηλ Αντωνόπουλος για την Ελλάδα στα χρόνια που έδρασε,έρχεται ως αφορμή γι'εμας τους Λογκανικιώτες να ερευνήσουμε ένα όχι τόσο γνωστό κεφάλαιο της σχεδόν τρις χιλιετής ιστορίας του χωριού μας.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

- Τον συγγραφέα του βιβλίου κ.Ανδρέα Α.Αντωνόπουλο ,που αμέσως αποδέχτηκε την πρόσκληση που του έκανε ο Συλλογός μας .

-Την αξιότιμη κ.Πέπη Γαβαλά για την συμμετοχή της στην ημερίδα και για τήν παραχώρηση της αίθουσας της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.

-Το Δ.Σ.της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης .

-Τον συμπατριώτη μας,αρχαιολόγο ,κ.Λεωνίδα Σουχλέρη,για την άμεση αποδόχη της πρόσκλησης του Συλλόγου μας και την πολύτιμη συμβολή του  στην πραγματοποίηση της ημερίδας .

 -Το σύνολο των συμπατριωτών/ισσών μας  ,των μελών και φίλων του Συλλόγου μας οι οποίοι αψήψησαν την ζέστη και παρακολούθησαν την ημερίδα.

 - Τα ειδησεογραφικά site του Νομού Λακωνίας τα οποία πρόβαλαν την ημερίδα www.report24.gr, www.apela.gr, www.notospress.gr, www.laconialive.gr, www.lakonikos.gr.  www.report24.gr, www.apela.gr, www.notospress.gr, www.laconialive.gr, www.lakonikos.gr.

 

Μ'εκτίμηση 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.